Denne helgen har jeg "soltørket" tomater. Det er veldig godt til salater. Tar lang tid, men blir veldig godt. Dersom du har lyst til å prøve selv kan du gjøre følgende:
Ca 2 kg tomater
Deles i fire båter
Legges på ryggen på matpapir i langpanne
Settes midt i ovnen
Varmlufsovn på ca 70 grader på dagtid. Følg med! Skal de stå over natten har jeg ikke hatt på varmluft da. Har skrudd over på over og undervarme og senket tempen til 60 grader.
Husk å ha oppe ovnsdøren på gløtt om du har på varmluften.(Sett en tresleiv imellom)
La de stå til de er tørre.
Mine stod i ca 15 timer. (over natten)
Etterpå legges de i glass og det helles olje over. Ha oppi litt havsalt og 2-3 fedd hvitløk. + litt frisk krydder.
Jeg har hatt en stilk med rosmarin oppi.
Iflg. mine kilder skal de kunne oppbevares slik i månedsvis.
1 comment:
Mmmmm! Yummy, yummy.
Post a Comment